Mahler aan den Rijn    'Door Mahler geïnspireerd' 
 ATTENTIE! ... nieuwe datum. Donderdag 17 december 2020, alle reeds bestelde kaarten blijven geldig!    (de kassa is nu gesloten. u kunt wel reserveren, zie Contact )

 

 Over ons

De Mahlerdag 'Door Mahler geïnspireerd' wordt georganiseerd 

door de Nieuwe Muziekschool Alphen in Alphen aan den Rijn.

In 2020 wordt 50 jaar muziekonderwijs gegeven in Alphen aan den Rijn. Met deze speciale Mahlerdag wil de Muziekschool de muziek van Mahler 'in bijzondere bezetting' onder de aandacht brengen.
Iedereen wil Mahler spelen. Op deze dag kun je kennis nemen van Mahlers muziek in kleine bezetting en voor solo instrumenten. Zo wordt Mahler voor elke (amateur) musicus bereikbaar.


 Welkom bij Mahler aan den Rijn

 

Supertrots zijn wij,  docenten, bestuur en coördinatoren van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA). Trots op 50 jaar muziekonderwijs in Alphen aan den Rijn en trots op 50  jaar muziekplezier, beleving en verdieping. De NMSA viert dit jubileum met een prachtig feestprogramma. Onderdeel van dit programma is deze studiedag “Mahler aan den Rijn - door Mahler geïnspireerd”. Een dag waarop alle doelgroepen van en voor ons muziekonderwijs samenkomen: liefhebbers, amateurmuzikanten, muziekstudenten en professionals. Die ondergedompeld gaan worden in de wereld van machtige Mahler met als resultaat, naar wij hopen, een onvergetelijke beleving.  De NMSA wenst u heel veel muziekplezier!
Iwan Szomoru Coördinator NMSA 


Jaap Hoogendoorn en Mahler aan den Rijn

De initiatiefnemer van Mahler aan den Rijn is ook door Mahler geïnspireerd. In 2019 was hij 30 jaar verbonden aan de Gustav Mahler Stichting Nederland, waar hij enige jaren lid van het bestuur was. In het voorjaar 2019 hoorde hij een uitvoering van een bewerking van de Vierde Symfonie van Mahler. Dat bracht hem op het idee bewerkingen van Mahler te gaan verzamelen en er een speciale dag voor te organiseren.

‘Door Mahler geïnspireerd’

Jaap (1946) is vanaf zijn negende jaar geboeid door de klassieke muziek. Na zijn werkzame leven, hij was communicatie-adviseur, is hij begonnen met het geven van een maandelijkse cursus 'Luisteren naar muziek' aan de muziekschool van Alphen aan den Rijn. Dat doet hij nu al meer dan tien jaar. Inmiddels geeft hij vier cursussen, ook in Nieuwkoop, De Lier en Boskoop, voor totaal 160 cursisten. Daarnaast verzorgt hij concert inleidingen voor de Kunstbus van Alphen aan den Rijn, geeft hij muziekcolleges bij tal van organisaties en verzorgt hij muziek-therapeutische middagen voor licht dementerenden. Jaap speelde viool en altviool. Hij heeft geen musicologische opleiding genoten, maar als autodidact heeft hij door studie en luisteren veel kennis opgebouwd.


Comité van aanbeveling

Martien Paats – oud-wethouder en oud-burgemeester van Alphen a. d. Rijn, 
initiatiefnemer van de Muziekschool.

Piet Brummer – oud-directeur Streekmuziekschool Alphen a. d. Rijn e.o. Wij danken de financiële partners voor hun bijdragen, zij maakten het project mogelijk:J. E. Jurriaanse Stichting - Rotterdam

 


Stichting Rijnkade 1630 - Alphen aan den Rijn